Wiadomo, że radio czy TV będzie puszczać to co się sprzedaje bo o to chodzi w tej machinie medialnej. No ale każdy ma własny móżg i własny gust, a walka z komercyjnymi mediami to jak walka z wiatrakami. Nie uzdrowimy muzycnego świata niestety
hmmm jestem tutaj nowy więc prosze o wyrozumiałość
tyle tutaj mądrych ludzi się wypowiadało, szczególnie początek podobał mi się bardzo. Dużo się z niego dowiedziałem bo należe do tych własnie ludzi co lizneli dopiero czubek góry lodowej w postaci Armina i Tiesto. ogólnie brakuje mi dobrych tekstów o tym co jest warte słuchania, jacy artysci graja jaki gatunek muzyki.
PS. Poruszony został temat stworzenia listy najlepszych DJ'ów i jak widze upadł a szkoda.
Poruszony został temat stworzenia listy najlepszych DJ'ów i jak widze upadł a szkoda.
Bo trudno jest takową stworzyć. To co mamy teraz czyli TOP America DJ, czy DJ MAG TOP 100 to typowe rankingi popularności, a nie tego jak kto umie grać. Najlepszy nie znaczy najpopularniejszy, najpopularniejszy nie znaczy najlepszy. Trudno to wszystko jakoś racjonalnie i obiektywnie ułożyć więc raczej taka lista myślę, że nie powstanie, czy to na GT czy gdzie indziej.
Dokładnie, a ludzie doceniają tylko to co usłyszą w tępych stacjach. ; ) Bo tego słuchają wszyscy - to i ja. Ja uwielbiam wygrzebywać perełki, których prawie nikt nie zna.
True true... zgadzam się w 100%. Kiedyś nie znałem praktycznie żadnej osoby która by słuchała Deadmau5 & Kaskade - I Remember ale od czasu kiedy puszcza ten utwór stacja RMFMaxxx to już znalazło się kupe ludzi którzy to słuchają. I gdzie tu polityka?
Też wole perełki które mało kto zna ( w zasadzie ) ale komercja czasem bywa dobra ale to tylko czasem...
_________________ AVE Progressive House<3 !! Waiting for release : Mango - Here We Go (Original Mix)
Mango <3
Shingo Nakamura <3
Proff <3
Kazusa <3
George F. Zimmer <3
Dinka (Chris Reece) <3
Schodt <3
etc.
Wysłany: Sob 29 Sie, 09 13:44
Ja np nie znałem tego utworu wcześniej... Ale jak go usłyszałem, to mi się od razu spodobał... Jako jedna z niewielu piosenek, które lansuje radio. Komercyjnie nie znaczy źle.
A gdy coś jest fajne i nieznane... i nagle ktoś z mediów to dostrzega i zaczyna grać - to wtedy utwór jest komercyjny czy nie?
_________________ and people of all nations came together in order to dance