• O serwisie
  • Trance
  • Scena
  • Forum
  • Kanal IRC
  • Kontakt
Global Trance

Poprzedni temat «» Następny temat
Ambitnie czy komercyjnie?
Autor Wiadomość
TranceLovelas 

Wysłany: Pon 18 Maj, 09 00:00   

Wiadomo, że radio czy TV będzie puszczać to co się sprzedaje bo o to chodzi w tej machinie medialnej. No ale każdy ma własny móżg i własny gust, a walka z komercyjnymi mediami to jak walka z wiatrakami. Nie uzdrowimy muzycnego świata niestety :)

szymusiek 

Wysłany: Pon 18 Maj, 09 21:57   

TranceLovelas napisał/a:
Wiadomo, że radio czy TV będzie się puszczać

racja :bad: :haha:

TranceLovelas 

Wysłany: Pon 18 Maj, 09 23:11   

Literówki się czepiasz. No ale fajnie wyszło adekwatnie do tematu.

maxter69 

Wysłany: Sob 22 Sie, 09 03:49   

hmmm jestem tutaj nowy więc prosze o wyrozumiałość :)
tyle tutaj mądrych ludzi się wypowiadało, szczególnie początek podobał mi się bardzo. Dużo się z niego dowiedziałem bo należe do tych własnie ludzi co lizneli dopiero czubek góry lodowej w postaci Armina i Tiesto. ogólnie brakuje mi dobrych tekstów o tym co jest warte słuchania, jacy artysci graja jaki gatunek muzyki.
PS. Poruszony został temat stworzenia listy najlepszych DJ'ów i jak widze upadł a szkoda.

TranceLovelas 

Wysłany: Nie 23 Sie, 09 12:41   

maxter69 napisał/a:
Poruszony został temat stworzenia listy najlepszych DJ'ów i jak widze upadł a szkoda.

Bo trudno jest takową stworzyć. To co mamy teraz czyli TOP America DJ, czy DJ MAG TOP 100 to typowe rankingi popularności, a nie tego jak kto umie grać. Najlepszy nie znaczy najpopularniejszy, najpopularniejszy nie znaczy najlepszy. Trudno to wszystko jakoś racjonalnie i obiektywnie ułożyć więc raczej taka lista myślę, że nie powstanie, czy to na GT czy gdzie indziej.

NuTech 

Wysłany: Sob 29 Sie, 09 08:32   

Nynka napisał/a:

Dokładnie, a ludzie doceniają tylko to co usłyszą w tępych stacjach. ; ) Bo tego słuchają wszyscy - to i ja. Ja uwielbiam wygrzebywać perełki, których prawie nikt nie zna. :dribble:

True true... zgadzam się w 100%. Kiedyś nie znałem praktycznie żadnej osoby która by słuchała Deadmau5 & Kaskade - I Remember ale od czasu kiedy puszcza ten utwór stacja RMFMaxxx to już znalazło się kupe ludzi którzy to słuchają. I gdzie tu polityka? :|
Też wole perełki które mało kto zna :D ( w zasadzie ) ale komercja czasem bywa dobra ale to tylko czasem...
Shingo Nakamura <3
Proff <3
Kazusa <3
George F. Zimmer <3
Dinka (Chris Reece) <3
Schodt <3
etc.

SKIPPER 

Wysłany: Sob 29 Sie, 09 13:44   

Ja np nie znałem tego utworu wcześniej... Ale jak go usłyszałem, to mi się od razu spodobał... Jako jedna z niewielu piosenek, które lansuje radio. Komercyjnie nie znaczy źle.

A gdy coś jest fajne i nieznane... i nagle ktoś z mediów to dostrzega i zaczyna grać - to wtedy utwór jest komercyjny czy nie? :doubt:

Facebook.com YouTube.com

Rozaaaaaa 

Wysłany: Pon 21 Wrz, 09 19:17   

johnny-18 napisał/a:
A gdy coś jest fajne i nieznane... i nagle ktoś z mediów to dostrzega i zaczyna grać - to wtedy utwór jest komercyjny czy nie?

Wydaje mi się, że komercyjny bo każdy utwór na początku jest nieznany choć niekoniecznie fajny hehe

Odpowiedz do tematu