Wysłany: Czw 28 Sty, 10 14:51 Koszt wysyłki :)
Z ciekawości zajrzałem dziś na allegro sprawdzić po ile można dostać bilety na ASOT 450.
O dziwo, bilet kosztuje tylko 159PLN. Przyjrzałem się bliżej aukcji i oto, co mnie rozbawiło:
Cytat:
Paczka o Wadze do 1 kg ( Dokument ) 1 szt 63,00 zł
Zwrot potwierdzonego listu przewozowego 13,00 zł
Pakowanie przesylki, koperta dojazd do placówki 20,00 zł
Ubezpieczenie 2,50 zł
Łączna kwota dostawy wariantu 2: 99zł/szt BRUTTO
Wysyłam TYLKO wyżej wymienioną firmamą kurierską - nie ufam poczcie polskiej i jej terminowością dostawy zarówno przesyłek jak i paczek. Koszty przesyłki zostały oparte na faktycznych kosztach transportu i przygotowania przedmiotu (opakowanie, obsługa) do wysyłki. Jako sprzedawca jestem zobowiązany do pobierania wyżej wymienionych kosztów w rzeczywistej wielkości, w oparciu o cenniki firm pocztowych i kurierskich. Allegro dopuszcza zaokrąglenie tych kosztów w celu uproszczenia zasad dla Kupujących. Cennik dostarczenia przesyłki został oparty na faktycznych kosztach firm kurierskich (załączam pod każdą firma kurierską link do rzeczywistego cennika) Nie naliczam dodatkowych opłat
Jest to sposób na obejście regulaminu Allegro i prawa gdyż nie można odsprzedawać biletów legalnie po cenie innej niż nadrukowana. Z reguły przy SF takie akcje się dzieją jeśli chodzi o nasze klubowe podwórko. Widoczne to było w 2008 roku gdzie cena za przesyłkę dochodziła nawet do 300zł :x
_________________ Doceń naszą pracę i jeśli coś kopiujesz podaj link do źródła i zachowaj autora.
Mój laptop do serwisu w Czechach pojechał DHL-em za 265zł... A tu papierek za 99? Ładnie Z tego co ja wiem to przesyłka krajowa kosztuje ok 25-30zł
Pewnie Acer?:D
Co do wysyłek to podobnie było z biletami na koncert U2.
Bilet na płytę 190, wysyłka 190 a za 420 był do nabycia bilecik na trybunie naprzeciw sceny. Więc chyba idiota kupiłby na płyte za 380 kiedy miał siedzące za 40 dyszki więcej :x
Ogólnie paranoja i ci z allegdrogo powinni ten proceder ukrócić.
Dokładnie - trzeba było wykorzystać kończącą się gwarancję, bo już zaczął wydawać dziwne dźwięki z dysku i pluć wszystkim co mu w ExpressCard włożyłem
Miałem raz Acera, spaliła się płyta główna... Więcej tego błędu nie popełnię Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem Toshiby
zordon napisał/a:
jak nie koszt wysyłki to co innego wymyślą... np jakaś pierdoła 300 PLN + bilet na asot gratis
Dokładnie, czasami jakaś badziewna płyta plus gratis bilet. A ludzie to kupują i napędzają ten śmierdzący proceder. Zostałby typ raz czy drugi z kilkoma biletami to więcej by nie kombinował..