• O serwisie
  • Trance
  • Scena
  • Forum
  • Kanal IRC
  • Kontakt
Global Trance

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy kupujesz oryginalne płytki z muzyką trance?

Czy kupujesz oryginalne płytki/vinyle z muzyka trance?
Tak, posiadam kilka (1-10szt)
16%
 16%  [ 11 ]
Tak, posiadam kilkanaście (pow. 10 szt)
23%
 23%  [ 16 ]
Nie kupuje, ściągam same mp3 bo drogie to cholerstwo :)
59%
 59%  [ 40 ]
Głosowań: 67
Wszystkich Głosów: 67

Autor Wiadomość
szneke 
Moderator

Wysłany: Wto 06 Cze, 06 14:45   Czy kupujesz oryginalne płytki z muzyką trance?

Jak w temacie. Kupujecie jakiekolwiek oryginały? Wiem że w Polsce ciężko dostac coś konkretnego, ale czasami pojawiają się na allego perełki.

Feles 
Administrator

Wysłany: Wto 06 Cze, 06 14:53   

Esz bardzo dobra ankieta. Niestety musze przyznać sie do smutnego faktu że wszystko ściągam z neta bo gdybm chciał sobie kupować każdą płytke która mi sie podoba to musiałbym najpierw wygrać w totka. Prawda taka że płytki są za drogie...gdyby oryginalna płya kosztowała do 20zł to owszem, ale płacić czasami i do 100zł za jakieś 2cd albo po 60-70zł za 1cd to jak dla mnie przesada. Dlatego już dawno dawno temu zdecydowałem że zostane przy mp3 ;]
  Last.fm MySpace.com Facebook.com

Elle 

Wysłany: Sro 07 Cze, 06 13:44   

W ogóle jeśli chodzi o cene plyt, nie tylko z muzyka trance.. to wybaczcie ale pół bani a niekiedy i więcej to jednak troche ;/ jak dla mnie jakość kawałków na mp3 czy płycie jest identyczna więc nad czym się tu zastanawiać. Chociaz i zdarzaja się tacy którzy kupują tylko i wyłącznie dla rozkładanych książeczek :)

zordon 
Moderator

Wysłany: Sro 07 Cze, 06 22:52   

ja nie mam zadnej wiezy czy tez nawet najmarniejzsego discmana wiec slucham tylko mp3 na kompie i plytki z muzyka nie widzialem od wiekow:) moze jak wejdzie bardziej zaawansowany DRM(kupowanie mp3 ktorych mozna sluchac np1000 razy a pozniej licencja wygasa)to sprobuje byc uczciwy ale poki co w Polsce dluuugo nie bedzie mnie stac na taki luksus. a szkoda

szneke 
Moderator

Wysłany: Sro 07 Cze, 06 23:11   

Hmmmm. Z jednej strony racja, drogie są. Ja jednak co jakiś czas lukam na allegro i już kilka razy udało się mi kupic niedrogo fajne płytki np. albumik Armina "Shivers" za 30 zeta czy też wcześniej Tiesto "Just Be" za 25, a i dobrym singielkiem nie pogardze. Dodam że też nie mam fury pieniędzy, ale półeczka z płytkami wygląda bardzo fajnie :)

pse 

Wysłany: Sob 10 Cze, 06 12:38   

ja rowniez nie kupuje plytek cd
nie ma sensy kupowac albumu dla jednego -dwoch kawalkow
sa niby jeszcze sklepy z legalnymi mp3, ale ja nie mam karty kredytowej :P

DJ Gibbons 

Wysłany: Pon 12 Cze, 06 11:01   

ja jednak staram się wyrywać jakieś legalne mp3, trzeba wspierac artystów ktorych uwielbiamy, wiem ze to jest dosyc drogie ale raz na jakis czas kupic sobie jakis vinylek czy tez albumik nie zaszkodzi :D ale takto ogolnie jak wy jade na nielegaluuu :P :P

notbad 

Wysłany: Sro 14 Cze, 06 11:46   

Wybieram opcje trzecią... mam mase innych wydatków i niestety nie moge przeznaczyć pieniędzy na orginalne płyty :oops:

TasioR 
Moderator

Wysłany: Pią 16 Cze, 06 15:22   

Ehh i ja przyłącze się do reszty wypowiadających i zgodnie poprę opcję 3
A dlaczego? Jesli o mnie chodzi to kasa, kasa i jeszcze raz kasa :(
Ale jesli wygram kiedys pare milionow w totka (LOL marzenia scietej glowy lol) to wszystkim tu zgromadzonym obiecuje ze zmienie swoja postawe :mrgreen:

Last.fm

tkozi 

Wysłany: Sob 17 Cze, 06 01:07   

No chcialbym ale akurat porzyczam plytki tego typu :) od kolegi ktory kupuje jak najety orginaly :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

aranc!a 

Wysłany: Sob 17 Cze, 06 16:09   

Wybrałam 1 opcje, ponieważ mam dosłownie parę płyt oryginalnych z muzyką Trance :) W Polsce tak naprawdę bardzo ciężko o dobrą trance'ową cd, a jeśli już się jakaś pojawi to kosztuje cały majątek :P Jak najbardziej popieram wspieranie danego artysty, tylko czasem to jest po prostu trudne i niemożliwe. Na przykład jest tak w przypadku Armina, którego albumy są nie do zdobycia w żadnym polskim sklepie muzycznym :( Kiedyś pojawiła się informacja, że po koncercie Armina we Wrocławiu, w Hali Ludowej, swoją premierę w Polsce będzie miała płyta 'Shivers'. . . I skończyło się tylko na obiecankach :cry: Pozostaje tylko zaglądać na Allegro i ewentulanie tam coś zakupić. . . Ale to nie to samo co osobisty zakup, gdzie już podczas niego można nacieszyć się nową płytką :)
Ale wracając jeszcze do sondy, to w sumie, jak większość z Was, również preferuję mp3-ki. Wiem, że nie jest to najlepszy sposób na wspieranie swoich ulubieńców, ale tylko to mi pozostaje :P I na dodatek nic nie kosztuje. . .

Pozdrawiam.

biigos 

Wysłany: Sob 17 Cze, 06 23:44   

Z neta niestety...Chodzi glownie o kaske...Tyle jest wspanialych DJ tyle jeszcze nowych nie poznanych....I gdybym chcial poznawac ich kupujac nowe plytki..Nie dalo by rady...
Pzdr lol

Elle 

Wysłany: Nie 18 Cze, 06 11:13   

czyli mp3 jednak wygrywaja ;)

Feles 
Administrator

Wysłany: Nie 18 Cze, 06 11:20   

Elle napisał/a:
czyli mp3 jednak wygrywaja ;)

Narazie jest 12 głosów na 154 ;] widać wielkie zainteresowanie ;) no ale ankieta zostaje. pzdr

Elle 

Wysłany: Nie 18 Cze, 06 11:26   

Feles napisał/a:
widać wielkie zainteresowanie ;) no ale ankieta zostaje. pzdr

:roll: gdyby wszyscy zaglądali do działu z sondami... Na siłe nikogo nie zmusimy ;)

Odpowiedz do tematu