Wysłany: Wto 12 Wrz, 06 14:29 Nitrous Oxide
Krzysztof Prętkiewicz znany jako:
- Dj Speed
- N2O/Nitrous Oxide
- 3rd Moon
Krzysztof Prętkiewicz aka N2O/Nitrous Oxide ma 22 lata i mieszka w Poznaniu. Jego pierwszy kontakt z muzyką elektroniczną sięga początków lat 90'tych. Były to głównie utwory Jean Michel'a Jarre'a, Mike'a Oldfield'a a także grupy Depeche Mode, która wywarła na nim największe wrażenie. W roku 2001 zaczął tworzyć swoje własne produkcje, w których już od samego początku dało się wyczuć potencjał. Nie posiada on wykształcenia muzycznego ani też nie gra na żadnym instrumencie jednak nie przeszkodziło mu to w zdobywaniu umiejętności i doświadczenia w dziedzinie produkcji muzycznej. W chwili obecnej preferuje uplifting trance jednak w przeszłości próbował swoich sił w wielu innych odmianach muzyki elektronicznej. Na co dzień lubi słuchać różnych gatunków muzycznych, stara się nie ograniczać tylko do jednego stylu. Jak sam mówi: „Powstało już tyle utworów trance’owych że naprawdę ciężko jest stworzyć coś innowacyjnego, dlatego też często inspiracji do moich kawałków szukam w innych gatunkach. Bardzo lubię muzykę klasyczną – w brew pozorom ma ona wiele wspólnego z muzyką trance”.
Rok 2006 jest dla Krzysztofa przełomowy. W marcu ukazał się pierwszy winyl w kooperacji z Kamilem Bigajem: 3rd Moon – Diving In The Sky (Somatic Sense/Pro Fuse). Już 3 tygodnie po wydaniu kawałek ten znalazł się na 2 miejscu holenderskiej listy Dutch Dance Charts. Utwór ten ukazał się również na składankach: Dream Dance vol. 38, Technics Dj Set vol. 12 oraz Kontor Maximum Trance vol. 2. W maju natomiast ukazały się 2 kolejne winyle tym razem solowe produkcje Krzysztofa: singiel Waterfall, który znalazł się na 1 miejscu Dutch Dance Charts a także epka: Nitrous Oxide – North Pole/Frozen Dreams wydana nakładem labela Anjunabeats prowadzonego przez znanych producentów Above and Beyond. Utwory te w ostatnim czasie znalazły uznanie wśród wielu znanych i cenionych artystów na całym świecie. Grali je już m in. Armin van Buuren, Ferry Corsten, Tiesto, Paul van Dyk, Above and Beyond, John Askew, Mike Shiver, Ronski Speed, Menno De Jong i wielu innych.
Mimo tych sukcesów Krzysztof nie spoczął na laurach i cały czas pracuje nad kolejnymi utworami: „W najbliższej przyszłości ukażą się kolejne 2 single oraz kilka remixów. Mam nadzieje że utwory te również się spodobają. W planach mam także otwarcie własnego labela, który będzie wydawał głównie muzykę polskich producentów i jak na razie wszystko idzie po mojej myśli.”
Bądźcie czujni bo ten artysta na pewno jeszcze nie jeden raz nas zaskoczy.
Wysłany: Sro 13 Wrz, 06 13:22
w sumie dobrego seta w jego wykonaniu nie slyszalem ale Mike Koglin Vs. P.O.S. - Untitled Audio (Nitrous Oxide Remix) >> ten remix mnie powala :shock: :shock: :shock:
Jak dla mnie jeden z najlepszych przedstawicieli muzyki trance w POLSCE. Chodzi oczywiście o tworzenie tego stylu. Jego North Pole był przez kilka tygodni na TOP5 u samego Ferry Corsten'a Teraz doceniany jest także przez Above & Beyond. Jego kawałki grane są przez największych dj'ów trance;owych świata. Szacunek dla tego Pana i życzę Mu wszystkiego dobrego i samych świetnych pomysłów.
Mike Koglin Vs. P.O.S. - Untitled Audio (Nitrous Oxide Remix) o ja cieeeeeeeeeeeeeee. Mega kawałek.
Tak to prawda. Ten Pan jeszcze nie raz nas zaskoczy.
Ostatnio zmieniony przez Silent Storm Nie 12 Lis, 06 22:45, w całości zmieniany 2 razy
Nie spodziewałem się,że pan Nitrous Oxide jest polakiem , gdy usłyszałem po ra zpierwszy jego nutę. Kawalek driving in the sky zaskoczył mnie bardzo pozytywnie i słuchaem go mjuż od jakiegoś czasu, ale najbardziej podoba mi się ,,Morning Light''. Uważam ,że gosc ma talent i napewno tworzy jesczez niejeden dobry numer na poziomie
_________________ ....:::: Trance Music is my biggest Love ::::...
jak dla mnie jeden z najbardziej obiecujących producentów w Polsce, jego utwóry North Pole i Vega nieźle wymiatają, zobaczymy czym jeszcze nas zaskoczy
ta jasne marny producent - hahahahaha ty chyba nie tego nitrous oxide słszałeś Jego produkcje są na naprawde wysokim poziomie i nie ma co ukrywać że to jeden z nielicznych polaków którzy tworzą trance na światowym poziomie
ta jasne marny producent - hahahahaha ty chyba nie tego nitrous oxide słszałeś Jego produkcje są na naprawde wysokim poziomie i nie ma co ukrywać że to jeden z nielicznych polaków którzy tworzą trance na światowym poziomie
wreszcie ktoś mądrze napisał, popieram Cię kolego w 100%
Wysłany: Sob 18 Lis, 06 23:33
Roonek napisał/a:
AdriaNo napisał/a:
wreszcie ktoś mądrze napisał, popieram Cię kolego w 100%
Kalwi & Remi - El ninio (Dj Speed Rmx) <---------- Faktycznie wysoki poziom niepogadasz